fredag 1. oktober 2010

Den største synd av alle....

Redaktøren i visjon Norge, Jan Hanvold, har ingen betenkeligheter med å slippe til predikanten Thurman Scrivner på norsk tv. Denne predikanten hevder at sykdom er et resultat av synd og at funksjonshemmede barn er en straff for foreldrenes synder.
Det er da klart at dette fører til en ekstra belastning for dem som sliter nok fra før. Å komme med sånne påstander er krenkende og burde aldri forekomme.
Hadde redaktør Jan Hanvold hatt andre holdninger ville han vel neppe sluppet denne predikanten til å la han få diskriminere og påføre andre skyld på denne måten?

Det jeg lurer på er, hva er hensikten med dette? For det har en hensikt selvsagt. Hva ville de oppnå med det?

Jan Hanvold hevder at denne predikanten har helbredet mange. Helbredet fra hva? Gjort syndige mennesker rene for synd alà Jesus?

Hva er det som feiler folk som hevder å være helbredere og som kan frelse folk fra sykdom og lyter?
Jeg nekter å tro at Vår Herre har vært så slipphendt at han ga helbredende krefter til sånne som denne predikanten eller våre norske "hekser" som også hevder å kunne helbrede og som utviser lignende holdninger.
Jeg tror Vår Herre hadde pekt ut mennesker med gode holdninger og som så på alle mennesker som likeverdige som sine representanter.

Vi er rammet av en helbredelses-bølge her i landet. Mange skal helbrede andre for sykdom, skade og lyter. Hadde de bare hatt innsikt nok til å startet med seg selv og sine egne lyter.

Å hevde at folk selv har påført seg sykdom via synd er horribelt. Man utviser et menneskesyn alà nazismen ved å hevde sånt.
Når et barn på 11 mnd. får kreft, hvem er ansvarlig da, barnet eller foreldrene?
Når et barn blir født med en fysisk- og/eller psykisk funksjonshemming så er det et resultat av foreldrenes synder hevder denne predikanten. Hva vil dette i såfall si om Vår Herre? Han straffer et barn for foreldrenes synder, eller hva?

Hvordan kunne man latt en mann som dette slippe til på fjernsynet? Har ikke denne redaktøren et ansvar for å skåne folk mot sånt?
Kan man forsvare dette i rett til å ytre seg (jmf. ytringsfriheten)? Men ytringsfrihet fritar en ikke for ansvar...?

I VG tidligere i år sa Mira Craig at mange sykdommer starter med mentale blokkeringer som kan komme av å tenke negativt. Videre sier hun: "Det sies jo at f.eks kreft i veldig mange tilfeller forårsakes av skyldfølelse."
(VG nett 11.01.2010)
Hun er ikke alene om å sitte og slenge ut av seg påstander som dette både på tv og andre medier. De ser ikke ut til å kunne reflektere over belastningen slike påstander kan ha for mange.
Jeg som alltid har trodd at Mira Craig var selve definisjonen på en mental blokkering.

I dag kunne jeg lese flg i Dagbladet: "- Vi ønsker ikke å krenke noen. Men når ting blir tatt ut av sin sammenheng blir det galt. Som pastor stiller jeg åndelige diagnoser. Legene stiller fysiske diagnoser. De sier at 70-80 prosent av sykdommer har psykosomatiske årsaker. Vi kaller det synd, sier Jan Hanvold"
(
Dagbladet 01.10.2010).

Jaha...skal tro om leger og psykologer er enige med Hanvold da....


.....Den største synd av alle er å heve seg over menneskeheten og opphøye seg selv til en frelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar